HVA SKJER?

Siste nytt på Apurgo-fronten?

NYHETER

Fagsamling Arendal 14 May, 2019

I dag besøker vi Fylkeshuset i Arendal! Kom og hør vårt foredrag om hvordan spare tid og energi på trygg vannbehandling.

#fagsamling #legionella #vannbehandling #energibesparelser #energirevolusjon @apurgo @arendalfylkeskommune @hannethereseskiri @lisemarieneergaard


Trøndersk VVS-dag 2018 13 November, 2018

Fredag den 16. november er det igjen duket for Trøndersk VVS-dag i Trondheim! Årets tema er «Fremtidens VVS-bransje». Program finner du HER

Få med deg vårt foredrag kl 14.00;  “Hvordan oppnå store energibesparelser på varmtvann?”. Fagansvarlig i Apurgo, Dr. Scient, Hanne Therese Skiri vil i samarbeid med Morten Hegdal, Daglig leder/Gründer i Winns synliggjøre gevinstene ved felles teknologiløsninger for å imøtekomme fremtidens utfordringer innen VVS og energi.

Har du ikke anledning til å delta denne dagen kan du kontakte oss HER. Vi kjører kampanje på vannprøver ut året så ta kontakt for å avtale en møte eller vi kan sende deg presentasjonen i etterkant.

Velkommen til en spennende fagdag!

Kutter Legionella og energi 13 November, 2018

Når legionellaen blir borte, kan varmtvannet være kaldere. Resultatet er store innsparinger, mulighet for Enova-støttede enøktiltak og Breem-poeng. Alt dette kan du lese mer om i siste utgave av Norsk VVS.

VVS-dagene 17.-19. oktober 13 November, 2018

Denne uken finner du hele Apurgo-teamet på VVS-dagene på Lillestrøm. Besøk vår stand D02-26 for et godt tilbud og gjennomgang av våre innovative vannbehandlingssystemer.

Ny medarbeider i Apurgo 29 September, 2018

Vi fortsetter å vokse og presenterer vår nye administrasjons- og markedskoordinator i Apurgo, Lene K. Vaagan. Lene tiltrådte 1. september, 2018 og vil holde i trådene både på markeds- og administrasjonsiden.

Lene har de senere år jobbet med økonomi, administrasjon og HR innenfor områder som offshore, seismikk, sensor- & overvåkningsteknologi og nå senest innenfor oppdrettsnæringen. Før dette jobbet hun 12 år innen salg, reklame og markedsføring ved bl.a. flere store mediekonsern i Norge. Lene er utdannet ved BI med spesialisering i Strategisk Markedsføring.

Vi ønsker Lene velkommen i Apurgo og gleder oss til videre vekst og utvikling sammen med dere!

Apurgo går fremtiden i møte 19 August, 2018

Apurgo er kjent for sin løsning for effektiv forebygging av bakterievekst og Legionella i forbruksvann. Løsningen er basert på en innovativ teknologi utviklet i nært samarbeid med NTNU og SINTEF. Apurgo ble etablert i 2009 og har etablert seg godt i markedet siden den gang.

– Som et ledd i å gå fremtiden i møte og videreutvikle selskapet har vi nå ansatt Hanne Therese Skiri som fagansvarlig.

Hanne Therese har en solid kompetanse med hovedfag og doktorgrad i biologi fra NTNU og 12 års erfaring og kompetanse fra produktutvikling og kvalitetssikring innenfor vannbehandling, legionellakontroll og energioptimalisering.

– Vi ser fram til å ha Hanne Therese med på laget. Hun blir en viktig brikke for å videreutvikle selskapet med nye innovative løsninger og tjenester som markedet etterspør, avslutter Lise Marie.

Unngå legionellasmitte etter den eksepsjonelt varme sommeren! 19 August, 2018

Kombinasjonen varm sommer og sommerferie kan forårsake en bakterieoppblomstring i interne vannfordelingsnett. Mange bygg har vært i mindre bruk grunnet ferieavvikling og mange skoler og idrettsbygg har stått avstengt siden juni. Dette utgjør en risiko for flere brukergrupper. Det er derfor viktig å følge Folkehelseinstituttets råd om rengjøring og desinfeksjon av det interne vannfordelingsnettet sier dr. scient i biologi, Hanne Therese Skiri.

Hanne Therese Skiri har jobbet i 12 år med legionellaforebygging, siden april som fagansvarlig i trondheimsbaserte Apurgo AS. Etter alle disse årene vet hun at det ofte er Legionellabakterier i norske bygninger. Bakteriene finnes normalt i vann og jordsmonn og det kommer små mengder bakterier inn via drikkevannet og etablerer seg det interne vannfordelingsnettet. Med den varme sommeren vi har hatt nå, så har bakteriene ekstra gode vekstvilkår, og det er derfor en grunn til å være ekstra på vakt understreker Skiri.

Dersom man puster inn små dråper (aerosoler) infisert av Legionellabakterier og får disse ned i lungene, så risikerer man å bli smittet. For noen kan dette gi en svært alvorlig lungesykdom. Spesielt utsatt er eldre og personer med nedsatt immunforsvar.

Folkehelseinstituttet har utarbeidet en egen veileder for forebygging av Legionella (Vannrapport 123). I kapittel 7.6.2 understrekes det at anlegg som har stått ubrukt i over 1 måned må rengjøres og desinfiseres før det tas i bruk. Vel og merke dersom det ikke foreligger en tilfredsstillende kontinuerlig vannbehandling som f.eks. Apurgo M3, legger Skiri til. Selv for bygg som har vært i bruk gjennom sommeren så bør man gjøre en vurdering av om man har tilfredsstillende rutiner for legionellaforebygging. Etter en så varm sommer kan det være en god ide å ta noen vannprøver for å sjekke dette. Dersom noen ønsker bistand til rens og desinfeksjon, vannprøvetaking eller legionellaforebygging generelt, så er det bare å ta kontakt uansett hvor i landet du er lokalisert, avslutter Skiri.

Kontaktperson:

Hanne Therese Skiri

Fagansvarlig, Dr. scient.

hts@apurgo.no

+47 481 73 71

 

Close Menu