Podcast

Hva vet du om Legionella?

Denne måneden fikk vi æren av å besøke Eli & Poppes podcast; Bare Rør.

I forbindelse med Covid-19 pandemien ble mange bygg stående tomme og tiltak måtte iverksettes før gjenåpning. Disse problemstillingene hadde Bare Rør lyst til å lære litt mer om, derfor inviterte de Petter Lieth fra Apurgo AS som ukens gjest.

Sammen med Petter og Are S.Nilsen som er Fagsjef Sanitær i RørNorge snakker de om Legionella, hva det er, hva som kan gjøres for å forhindre utbrudd og rørleggerens muligheter på dette området.  Hva MÅ du gjør og hva BØR du gjøre på bygg. 

Nå og da går «legionella alarmen» – for selv om legionella er mange steder er det visse situasjoner den blir livsfarlig. Legionellaforebyggende tiltak for rørsystem i bygg er en oppgave mange har behov for å få hjelp til – og hvem er vel bedre til å utføre slike jobber enn rørleggeren? 

Foto: Bare Rør

Foto: Bare Rør

Legionella vokser i stillestående temperert vann, for eksempel i en dusj som ikke er i bruk over lengre tid. Bakterien kan smitte gjennom svært små dråper (aerosoler) som dannes i dusjen og pustes inn. Når rørleggeren bygger og planlegger rørsystemer kan også god planlegging være et legionellaforebyggende tiltak! Men da er første bud at man kjenner til problemstillingen. 

Tenk om alle som tror det å bli rørlegger kun handler om å skru rør hadde forstått alle de områdene vårt fag berører!!! – og alt man må ha innsikt i for å gjøre en best mulig jobb! Ingen ble vel fortalt at legionella bakterier er rørleggerpensum når de var 16?

LYTT OG LÆR MER I UKAS PODCAST: 

PodBean:

#54 – Hva vet du om legionella? (Podbean)

Spotify: